Meil on sünnipäev! Allahindlused kuni -70% kõigis Abakhani kauplustes ja veebipoes.

Meil on sünnipäev! Allahindlused kuni -70% kõigis Abakhani kauplustes ja veebipoes.

Kuidas lõngu hooldada? Juhend lõngade hooldamiseks.

Kuidas lõngu hooldada? Juhend lõngade hooldamiseks.
14. november 2023 97 vaatamist

Kuidas lõngu hooldada? Juhend lõngade hooldamiseks.

Kudumis- või heegeldamise teekonnale asumine on põnev ettevõtmine, kuid armastus ja vaev, mida oma projektidesse panustad, võivad olla ilma korraliku hoolduseta lühiajalised. Erinevad lõngad nõuavad erinevat hooldust, et tagada pikaealisus ja ilu. Selles juhendis käsitleme akrüüli, villa, pestava villa ja puuvillase lõngaga tehtud projektide hooldamist.

Akrüüllõng: vähe hooldust vajav, väga vastupidav

Akrüüllõng on käsitööliste seas lemmik oma taskukohasuse ja vastupidavuse tõttu. Kui on aeg eset pesta, valige venimise vältimiseks õrn tsükkel külma veega. Seejärel pange oma akrüülist meistriteos kuivama tasasele pinnale, et säilitada selle kuju.

Vaata akrüüllõnge

Villane lõng: Tähelepanu vajav luksuslik soojus

Villane lõng on pakub soojust ja elastsust. Kuid see nõuab erilist käsitsemist, et vältida viltimist. Käsipesu on parim viis, kasutades pehmet pesuainet leige veega. Pigistage liigne vesi õrnalt välja ja asetage ese rätikule kuivama. Et kaitsta oma villaseid asju koikahjustuste eest, hoidke neid hingavates karpides.

Vaata villaseid lõnge

Lõng Cygnet Pure Wool Superwash DK 50 g / Erinevad toonid

Pestav villane lõng: Looduslik kohtub mugavusega

Neile, kellele meeldib villane, kuid soovivad lihtsalt hooldada eset, on pestav villane lõng lahendus. Masinpesul ja kuivatamisel järgige lõnga etiketil olevaid hooldusjuhiseid. Õrnade esemete täiendavaks kaitsmiseks pange need masinasse võrgust pesukotiga.

Proovi lõnga Cygnet Pure Wool Superwash DK 50 g

Proovi lõnga Durable Soqs 50 g

Puuvillane lõng: Suvine ja õrn

Puuvillane lõng on parim valik kergete ja hingavate suviste projektide jaoks. Kerguse ja hingavuse säilitamiseks vajavad puuvillasest lõngast esemed aga hoolikat hoolt. Masinpesul vali külm vesi ja õrn tsükkel, et vältida värvide tuhmumist. Jahedam vesi aitab teil vältida soovimatut eseme kokkutõmbumist. Laota kuivamiseks esemed tasapinnale.

Vaata puuvillaseid lõngu

Üldised näpunäited lõnga hooldamiseks:

Lisaks iga lõngatüübi eripäradele kehtivad ka mõned üldised näpunäited. Topilisuse ja vormimuutuste vältimiseks hoiduge pesemise ajal alati tugevast tsentrifuugist. Lõnga etikettide hooldusjuhiste kontrollimine ja nende järgimine on ülioluline! Plekkide eemaldamiseks on teie parim liitlane pehme pesuaine.

Mõistes akrüüli, villa, pestava villa ja puuvillase lõnga unikaalseid vajadusi, teate kuidas hoida oma käsitsi valmistatud esemeid laitmatus seisukorras. Head meisterdamist!