Meil on sünnipäev! Allahindlused kuni -70% kõigis Abakhani kauplustes ja veebipoes.

Meil on sünnipäev! Allahindlused kuni -70% kõigis Abakhani kauplustes ja veebipoes.

Moeülevaade kevad-suvi 2024

Moeülevaade kevad-suvi 2024
22. märts 2024 356 vaatamist

Moeülevaade kevad-suvi 2024

Moeülevaade 2024 kevad-suvi

Maailma poliitilise- ja majandusliku maastiku muutudes on raputatud ka moemaailm, muutudes lihtsamaks ja stiililiselt turvalisemaks. Värvipalett on sellel hooajal muutunud tagasihoidlikumaks jättes selja taha varasemalt kevad-suvi hooajal domineerinud erksad värvid ning tehes kannapöörde turvalise musta ja valge suunas. Siiski on üks värv, mis end sellel hooajal kehtestab - see on erkpunane.

Uhked kleidid asenduvad nüüd diskreetse šikkiga – mille moemaailma pärliteks on trench-stiilis mantlid, pliiatsseelikud, šikid pükskostüümid ja head, kvaliteetsed, teksad. Maitsekas minimalism on selle hooaja võtmesõna. Suured logod on nüüd eilne päev ning inspiratsiooniks on 90ndate töötava naise mood.

Mida sel hooajal kanda? Hea uudis on see, et sul tõenäoliselt on juba kõik vajalik olemas! Kasutades võtmeesemeid oma garderoobist, lisades valge särgi ja aktsendiks veidi punast ning oled juba trendikas. Samuti on lihtsamad jalanõud nagu baleriinad ja Mary Jane'id on siin, et jääda.

 

Polo särgid

Tegemist on lihtsa ja tagasihoidliku riideesemega, millel on juures Country Club'i hõng. See lihtne riideese sobib sellel hooajal absoluutselt kõigega, nagu meeste laiad lühikesed püksid, rüüsidega mikro-miniseelikud, kuldse brokaadiga kleidid, kuni rannamoe aksessuaaride kasutamiseni välja, nagu plätud ja rannarätikud. Milles peitub selle look'i sundimatu väljanägemise võti? – Ära unusta oma juukseid sasida, sest poosetajad ei jäta head muljet.

 

90s redux

90ndad teevad comeback'i oma 90ndate naiste stiiliga.

Maailmaolude muutudes lähevad moest välja julged värvid ja suured logod. Diskreetne šikk on tagasi. Tasakaalukas minimalism on sees. Otsi välja oma pruunid pliiatsseelikud, hallid püksid, pintsakud, valged särgid ja boyfriend-stiilis püksid.

 

Lühikesed püksid

Lühikesed püksid. Lihtne rõivaese, mis palaval suvepäeval ei lase üle kuumeneda. Perfektne riie, mida kanda igapäevaselt, casual stiilis, olgu see siis kodus, rannapromenaadil või linnas jalutades. Arvestades selle hooaja trende, siis pole keeruline sobitada musta või valget värvi lühikesi pükse laia sortimendiga esemetega oma riidekapist.

 

Kõrge värvliga püksid

Kõrge värvliga püksid on nüüd tagasi moes. Need annavad ikoonilise silueti, luues illusiooni veel pikematest jalgadest. Mida kõrgem värvel, seda parem! Jonathan Anderson, tippmoekunstnik, tõi rambivalguse kätte nii kõrged püksid, et neile oli sisse ehitatud korsett, mis asetses büsti all, ja seda selleks, et neid pükse üleval hoida!

 

Käsitöö

Riided, mis näevad välja nagu oleksid käsitööna loodud, on nüüd populaarsemad kui kunagi varem. Trend, mis on levis käsitöögruppides ja kogus jõudsalt tuntust sotsiaalmeedia platvormidel nagu YouTube ja TikTok, on nüüd jõudnud ka moelavadele. Särgid, kleidid, püksid, mis on tehtud õhulises heegeldustehnikas või  juba valmis riided, mis on rikkalikult kaunistatud tikanditega, on aukohal. 

Käsitöö võib olla ka ebatraditsiooniline, näiteks laserlõikuriga nahast välja lõigatud elementide kombineerimine ja nendest rõivaste valmistamine.

Vii oma heegeldamis- või kudumisprojekt järgmisele tasemele!

 

 

Tunne rooside lõhna

Romantika on õhus nüüd roosiliste ja lilleliste motiividega. Alates erksast punasest kuni mahedamate õrnade pastellsete roosadeni. Romantiline mood sellel kevad-suvel laiub roosimustrist, õienupulise figuurini, lillelistest kaunistustest kuni lillede aplikaatsioonideni. See trend on üks erandlikumaid sellel kevad-suvisel hooajal, sest siit võib leida laialdasemalt värve.

 

Läbipaistev seelik

Peale mitut hooaega läbipaistvaid ja hõljuvaid kleite ning pesust inspireeritud detaile seab oma koha rambivalguses sisse läbipaistev seelik. See seelik võtab sellel hooajal omale julge, tagasihoidlikkuse piire kompiva rolli päevaseks ja öiseks riietuseks. Et lisada naiselikkust võib pliiatsseelikule lisada ümara kaelusega sviitri ja pealt käepidemetega käekoti.

Kui see pole veel päris sulle, siis kanna läbipaistvaid riideid kihiliselt, pane peale jakk ja lisa lai vöö.

 

Valge müra

Oled kuulnud pruunist mürast, roosast mürast või valgest mürast? Tegemist on helisignaaliga, mis kannab informatsiooni edasi igal sagedusel kuuldavas spektrumis, tekitades heli nagu õrnalt sahisev teler, susisev aur ja mahe raadio staatika seeläbi luues rahustava ja ka uinutava taustamüra. Aga mis nüüd toimub – valge müra on tulnud moodi?

Jah, vastab tõele. Valge müra on nüüd rõiva moes visualiseeritud. Selle ampluaa on lai, alates läbipaistvast õrnast lendlevast kangast kuni tikitud, tihedalt läbi töötatud ja täis pikitud disainideni. See on tõeline kannapööre sellest, mis varem on kevadises moes olnud. Eufoorilised värvid ja õrnad pastellid on aegunud ning õrnad valged, luigelikud kleidid on nüüd uueks trendiks.

 

Metallikud

Metallikud kangad, litrid ja sarnased metallsed elemendid on midagi, mis tundub, et ei lahku riietemoe trendide orbiidilt. Ole julge ja kanna neid läikivaid ja sillerdavaid kangaid. Julge välja näha nagu kullatud, hõbetatud või pronksi valatud kuju, sest see sürreaalne välimus paneb päid pöörama.

Litrid võivad olla veidi tagasihoidlikum valik, kuid need lisavad siiski sära ja elegantsi. Lisa ruumil enda ümber sära, kandes litritega kaunistatud rõivaid!

 

Kaasaegne Flapper

Kaunid 20ndad. Kui moodi tulid naisesinejate seas flapper-kleidid, pahkluude näitamine ja lühikesed soengud.

Need kaunid rõivad, mis säravad ning sillerdavad oma tunnuslike narmastega, on taas pildil. 20ndatel oli tol ajal moodne flapper-riietus vastu minek eelmisele naiste trendile, rõhutades poisilikumat figuuri ja luues kandilisema silueti. Tegemist on nüüd küll tunnusstiiliga, mida seostame 20ndatega, aga siiski olid flapperid vaid ühe moevoolu esindajad ja nad polnud nii laialdaselt levinud, kui praegu võib arvata.

Nüüd on see uuel kujul tagasi. Madalad vöökohad, narmad, sära ja glamuur. Sellest stiilist on ka tagasihoidlikemaid versioone, ilma sära ja sillerdusteta, kus põhiliseks ehteks on siiski need tunnuslikud narmad. Nüüdne tõlgendus sellele stiilile hõlmab ka selle varieeruvust. Mõned kostüümid on kehaligi ja kitsamad, mõned jäädes ajaloole truuks on laiemad, luues ristkülikukujulise silueti, mõned on värvilisemad, kasutades toone nagu sinine ja punane.