Tasuta transport ostudele alates 50 €

Tasuta transport ostudele alates 50 €

Tee ise ilusad jõulukuulid

Tee ise ilusad jõulukuulid
5. detsember 2022 109 vaatamist

Tee ise ilusad jõulukuulid

Käibelt kõrvaldatud karvane jakk, liiga kare litritega kampsun, lapse väikseks jäänud bolero ning  tuttidega sall, mille servad suisa katki – mida nende asjadega peale hakata? 

Et materjalidel on efekti küllaga - jagub nii pehmust, mustreid kui värve, sära ning sädelust, said neist jõuluehted.

Sisuks on õmblusjäägid või penoplastist pall. 

Kaunistuseks paelad ja pärlid, litrid ja sädelevad kuulikesed, kangaribast keerutatud roosid ja isegi mõni nööp…

Jõulukuulid

Tee nii:

1. Valmista kangajääkidest ja väiksest õmblusprahist sisupallid. Selleks kogu praht kokku (võimalusel topi paras peotäis näiteks vanade sukkpükste või soki sisse) ja vormi palliks, keri selle ümber riideribasid ja niiti või lõnga. Lõpuks ei ole pall küll ideaalselt ümar ja sileda pinnaga, kuid karvaste ja paksude materjalide sees ei olegi ideaali vaja. Õmblusprahi ja kangajääkide asemel võib kasutada ka kõvasti kokku kägardatud paberit. 

Kui kasutad siledat ja õhukest materjali, on mõistlik võtta sisuks penoplastist pall.

2. Lõika kangast paraja suurusega ketas, aja selle serva krookniit ja tõmba kangas niiti pingutades ümber sisupalli.

Ümara ketta asemel võid lõigata ka riba (nt salli kootud poolest) ja selle toruks õmmelda. Aja toru serva niit ja tõmba selle abil üks ots kokku. Pane pall tekkinud pauna sisse ning seejärel tõmba krookniidi abil kokku ka teine ots. 

 

Varrukad on sisuliselt juba valmis torud. Lõika neist lihtsalt paraja pikkusega jupp, aseta pall sisse ja kroogi otsad kokku. 

 

3. Kaunista kangamaterjaliga kaetud pall paelte, lipsude, pärlite ja muu sobivaga. Koonda kaunistused ehte peale, kinnita riputusnöör nende vahele. 

Kui materjali kokku tõmbamise koht ehte all jääb liiga näha, kata see näiteks suure nööbiga. Eelnevalt võib nööbi kangaga katta. 

 

4. Kasuta ära nii palju materjali kui saad – ka mütsituttidest saab ehted teha! 

 

5. Kui materjalide pealmine ja alumine pool on erinevad, näiteks litritega kampsunil, kasuta palli katmisel seda ära. Nii saad ühest esemest justkui mitu eriilmelist materjali ja võimalusi omanäolise ehte loomiseks on rohkem. 

 

 

Julget pealehakkamist ning loovat meisterdamist!